Gyakori kérdések

A menü sorban található keresőt használva a GYIK-ban is tud keresni!

Categories: EDIUS, Exportálás, XAVC-S
Kérdés:
Igen, ez minden probléma nélkül lehetséges az EDIUS X és az EDIUS korábbi verziói esetében egyaránt. Ha a kamera nem ismeri fel az elmentett klipet, akkor a képfájlt kézzel kell javítania a kamera média adatbázisában.
Válasz:
Fontos: A memóriakártyát meg kell formázni a kamerában! Indítsa el az EDIUS programot, és nyissa meg az exportálás párbeszédpanelt.
  • Válassza az „XAVC” elemet a baloldali oszlopban. Jobb oldalon látni fogja az „XAVC-S” opciót. Válassza az „XAVC-S” lehetőséget. Megnyílik az XAVC-S exporter.
  • Válassza ki „Cél”-nak (Destination) a „Memory Card”, majd válassza a memóriakártyát tartalmazó meghajtót, majd „OK”.
Ha az exportálás befejeződött, helyezze be a memóriakártyát a kamerába, és nyissa meg a kamera menüjét. (Kameránként jelentkezhetnek eltérések)
  • Lépjen a Camera -> Media -> Recover Media DB (adatbázis) -> Válassza ki azt a slotot, amiben a klipet tartalmazó memóriakártya található.
Ezután kérjük, térjen vissza a főmenübe.
  • Lépjen a Playback -> Playback Target -> Select Playback Media -> Válassza ki a memóriakártyát tartalmazó slotot. (Ha több tárolókártya és bővítőhely áll rendelkezésre).
  • A videóra történő automatikus továbbítás következik.
  • Ha megnyomja a lejátszás gombot, megjelenik a „cannot be displayed” üzenet -> nyomja meg a középső vezérlőgombot -> a videó lejátszásra kerül.
Megjegyzés: A klip miniatűrje nem jelenik meg a fényképezőgépben. Ez nem hiba.
Az EDIUS videószerkesztő szoftverrel kapcsolatos további, magyar nyelvű segítségért forduljon a TECO Kft-hez!