SoftLab-NSK (Darim)Title Script

Korhatár karikák

TFS_AGE: korhatár besorolás megjelenítése

A legfrissebb script gyűjtemény és az angol nyelvű leírás letölthető a TECO Kft honlapjáról a következő linkről:
https://letoltes.teco.hu/OnAir/SLTitleScripts_Setup.zip

A script működése:

  • A lejátszandó kliphez tartozó SLIni fáj tartalmazza a korhatárra vonatkozó információt. (Az SLIni fájlt legegyszerűbben a Trim Editoron keresztül lehet szerkeszteni)
    Trim Editor
    Természetesen, egy Jegyzettömb segítségével is létrehozható az SLIni fájl. „Klipneve.SLIni”, esetünkben „HCK 2017 03 Hring teszt.SLIni”SLIni szerkesztése jegyzettömbbel
  • A korhatárokhoz tartozó képek/videók/feliratok meghatározását egy szövegfájlban (.txt) kell megtenni. A példában csak 3 korhatár szerepel, de természetesen több is megadható.
    12+|D:\testadas\TFS\12.tga
    
    16+|D:\testadas\TFS\16.tga
    
    18+|D:\testadas\TFS\18.tga

    A „12+” jelzi a korhatárt, a „|” karakter elválasztó szerepet tölt be, majd következik a korhatár jelzés fájl, teljes elérési úttal.

    korhatar.txt

  • Az FDTitleDesigner alkalmazásban kell importálni egy „Object template”-t
    Import object template 2Import object template

    Ezt vagy a „File” menü „Import Obeject Template” menüpontja alatt lehet megtenni, vagy az „Object Tree” ablakban egy meglévő objektumon jobb egér gomb, majd „Import Obeject Template”.
    A „TSF_Age.SLTitleTmpl” fájlt kell importálni.

    A script részeiA betöltött script a következő részekből áll:
    TSF_Age -> Itt kell elvégezni minden beállítást. Itt lehet beállítani mely szövegfájl a korhatárt jelszó képek/videók forrása, mikor és milyen hosszan jelenjen meg a korhatár jelzése, legyen-e háttere a jelzésnek, illetve ha szöveges formában jelentetnénk meg a korhatárt, az milyen stíluslapot használjon.
    Main, Backgr, Movie, Descr -> Szerepükről az angol nyelvű leírásban lehet részletesen olvasni. Röviden elég annyit tudni, hogy NEM SZABAD ŐKET MÓDOSÍTANI!! Természetesen ez csak a „Obejct Tree”-ben szereplő értékekre vonatkozik. A képernyőn az elemek méretét pozícióját szabadon lehet változtatni!

    Script
    Task Name
    -> Itt kell megadni a szövegfájlt, amiben a jelölések elérési útja található.
    Script Enabled -> „Yes” állapotban engedélyezve van a script, míg „No” állapotban tiltva van.

    Script Properties
    Separator -> Milyen karakter az elválasztó a szövegfájlban. Ebben a példában az „|”.
    Use clip duration -> „True” állapot esetén a klip elejétől a végéig látható lesz a jelzés. (A „Delay” beállításban a megjelenés idejét módosíthatja!) „False” esetén a „Duration” beállítás határozza meg meddig lesz látható a jelzés.
    Duration -> Az itt megadott ideig lesz látható a  korhatár jelzés (max. 900 másodperc).
    Delay -> A klip kezdete után ennyi idővel jelenik meg a jelzés
    Fade in/out -> Fel és leúszás hossza.
    Background -> A jelzés háttere (Ha szükséges)
    Styles file -> ForwardTitle alkalmazással létrehozott stíluslapot lehet kiválasztani, ha szöveges formában szeretné valaki a korhatárt megjeleníteni
    Description style -> A stíluslap melyik eleme kerüljön használatra
    SLIni Key -> Az SLIni mely beállítását használja a script, értelemszerűen az „AGE” beállítást.
    Execute Alway -> Mindig fusson „True” = igen, „False” = nem.

  • Az OnAirben ahol be kell kapcsolni a korhatárt megjelenítő felirat objektumot, jelen esetben a TSF_Age-et. Ez történhet kézi vezérléssel, vagy programozottan.

    Senkit ne zavarjon meg a TSF-Announce objektum 🙂 Ez egy másik script, ami a soron következő műsor ajánlására szolgál. Ennek a forrása lehet a megjegyzés, ahogy a képen látható, illetve szövegfájl is. De erről majd abban a bejegyzésben, amely annak a scriptnek a használatához nyújt segítséget.Ha bármi kérdés van írjatok, hívjatok!