EDIUSEDIUS GyIK

48. Miért nem indul az EDIUS?

48. Miért nem indul az EDIUS?

Kérdés:
Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az EDIUS nem indul el. Nem tölt be a projekt, vagy megjelenik a „Starting…” ablak, majd eltűnik, esetleg az EDIUS összeomlik/nem válaszol. Még az „Starting…” ablak sem jelenik meg. Mit lehet tenni ilyen esetekben?

Válasz:
Mindenképp érdemes ellenőrizni, hogy nincs-e olvasási probléma a projektet tartalmazó meghajtó(k) használatakor. Gyakori probléma USB-s meghajtó, vagy cserélhető/fiókos meghajtó használatakor.

Számos vírus, vagy Malware kereső szoftver „jóindulatú” beavatkozása hirtelen leállíthatja az EDIUS elindítását. Győződjön meg róla, hogy semmilyen „félintelligens” szoftver nem zavarja az EDIUS elindulását. Próbálja meg deaktiválni az ilyen szoftvereket, vagy próbáljon meg valamilyen kivételt hozzáadni az EDIUS-hoz.

Van, hogy kevés a védelmi szoftverek leállítása/kikapcsolása, ezért sokszor érdemes ezeket ideiglenesen eltávolítani.

Nyomja meg a Windows+R gombokat, és írja be az „appwiz.cpl” parancsot. Görgessen le a „programok és szolgáltatások” listában, és keresse meg a harmasik fél által készített tűzfal/víruskereső szoftvert.

Itt van egy hiányos lista azokról a lehetséges szoftverekről, amelyek zavarhatják az EDIUS-t:

  • McAffee Antivirus
  • Norton Security
  • Avira Antivirus
  • Kaspersky Internet Security
  • Eset Antivirus
  • Acronis
  • És még egy csomó 🙂

Kattintson a jobb gombbal a szoftver nevére, majd kattintson az „Eltávolítás” gombra. Kérjük, kövesse a szoftver eltávolítási utasításait. Ha nehézségei vannak a zavaró szoftver eltávolításával, forduljon a megfelelő gyártóhoz Kérjük, indítsa újra a számítógépet az eltávolítás után, és próbálja meg újra megnyitni az EDIUS-t.

Forrás: EDIUS.NET

Az EDIUS videószerkesztő szoftverrel kapcsolatos további, magyar nyelvű segítségért forduljon a TECO Kft-hez!